Hvilken batteridrill?

Skriv et svar


Dette spørsmålet er en metode for identifisering og hindring av automatiserte innsendinger.
... eller logg inn med Facebook-konto hvis du har: Logg inn med Facebook!
Smil
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode er
[img] er
[flash] er AV
[url] er
Smil er
Emne
   

Utvid visningen Emne: Hvilken batteridrill?

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Lør Mai 14, 2011 5:56 pm

For å bevise forskjellen mellom en tre år gammel svært lite brukt (men helt nyoppladet) billigmaskin fra Clas'ern på 12V og en ny 10.8V blå Bosch, så kan dere se videoene under.

Jeg er nok ingen regisør som dere ser, så det måtte bli en video for hver drill, men dere kan sikkert se at Bosch'en er vesentlig kjappere samt er sterkere enn billigdrillen fra Clas'ern.
Dessuten så sto Bosch'en innstillt på det raskeste giret (som jo også er det som gir minst kraft) og alikevel virket den vesentlig sterkere.

Jeg har brukt disse drillene over lenger tid på en garasje her om dagen, og Bosch'en holder også vesentlig lenger.Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Fre Mai 13, 2011 11:57 pm

Etter hva jeg har hørt, så er det selve batteriet som koster penger når det gjelder driller?

Å kjøpe en drill i dag som IKKE har Lithium Ion batterier er bare dumt mener jeg.

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Alterego » Fre Mai 13, 2011 7:44 pm

Selv om jeg skammer meg over det, må jeg inrømme at jeg også har eid en god del verktøy fra Biltema i årenes løp. Det har vært en dyr lærepenge å kaste bort mange tusen kroner tilsammen på verktøy som ikke kan beskrives som noe annet enn søppel!

At en sirkelsag har levd i 4 år er ikke mye å skryte av. En proff sirkelsag varer 10-15 år hvis den brukes daglig. Til hobbybruk varer den en mannsalder. I tillegg kapper den mye lettere, penere, tryggere osv..

Ser at 18v drillen fra Biltema koster 1799,-
http://www.biltema.no/no/Verktoy/Elverk ... er-CD-18P/

Det er faktisk dyrere enn å importere en av markedets beste driller, Makita BHP452.
http://www.toolstop.co.uk/makita-bhp452 ... ery-p11951

Biltema-drillen er ikke i nærheten av Makita hverken på styrke, levetid, presisjon, ladetid osv... Ikke på et eneste punkt kan Biltema-drillen måle seg med Makita-drillen, eller andre proffdriller for den saks skyld.

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg jakv » Fre Mai 13, 2011 7:24 pm

For ca. tre år siden handlet jeg en borhammer hos BT, til et bestemt prosjekt, og hadde strengt tatt ikke budsjett til noe annet. Hadde jeg hatt råd ville vel Hilti vært langt oppe på lista ... Biltemahammeren varte nesten hele prosjektet. Da den ikke greide å hamre mer ble den tatt med tilbake, og jeg fikk en ny, utmerket service, det skal de ha. Gjorde ferdig prosjektet, og la vekk maskinen. Rev i forrige uke ned en mur, og da var den god å ha, virket fortsatt, men tror ikke den har veldig lenge igjen.
Slikt utstyr som blir brukt hvert tredje år ser jeg ikke hensikten med å legge mye penger i, da kan jeg heller leie noe solid de gangene jeg har bruk for det. Men bruker en utstyret jevnlig er jeg ovrbevist om at del lønner seg å handle litt dyrere. Prøver å tenke over hvor mye jeg skal bruke noe før jeg handler så jeg hverken ender opp med noe dyrt som ikke blir brukt eller noe billig som må kjøpes nytt fordi det er utslittt etter kort tid.

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Fre Mai 13, 2011 5:26 pm

Vel, mulig du har vert heldig med de drillene du har hatt fra Biltema, men jeg sitter ikke med samme erfaring vedrørende hva jeg har sett og opplevd.
En kammerat av meg handler stort sett på Biltema hva driller anngår og jeg synes han stadig stikker innom å kjøper seg en drill. Problemet er at batteriet blir fort dårlig på disse drillene og derfor så kjøper han heller nye driller i ny og ne istede for å kjøpe noe skikkelig som varer en stund.

Joda, jeg kunne sikkert klart meg med ett par driller fra Biltema, bare så det er sagt, men det kribler ikke akkurat i pungen av å eie verktøy fra Biltema for å være ærlig. Dessuten så er drillene dems desto tyngre og mer klumpete enn tilsvarende driller fra en proffserie.

Jeg har en 3 år gammel drill fra "Storm" (12V) som ble kjøpt på Clas'ern for 400,-
Denne har ikke nubbesjans mot Bosch sin 10.8V blå når det gjelder styrke og batterilevetid. Joda, Bosch'en er vesentlig dyrere, men også vesentlig bedre.

man får vel stort sett hva man betaler for, og personlig liker jeg å ha noe skikkelig når jeg først kjøper.

Er vel også en god grunn til at de store "gutta" ikke handler på Biltema. Til en hobbysnekker som gir blaffen i skikkelig verktøy fungerer sikkert Biltema helt OK, men er man en liten hobby entusiast, så setter man pris på skikkelig verktøy :)

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Gjest » Fre Mai 13, 2011 1:15 am

- På tide å løfte blikket litt når det er snakk om forbruker elektronikk.
Sannsynligvis er det her og, snakk om 1-3 megafabrikker i Kina som produserer komponenter, og monterer alle merker etter "merkevareeierens " spesifikasjoner og design.(J.fr. mobiltelefon produsenter)
Når det er sagt:- vil jeg legge inn ett godt ord for: Biltema elektro- verktøy. Etter att sirkelsaga falt ned fra taket,måtte jeg ha ny fort som f...!Kjøpte jeg Bilt. sag, som midlertidig til jobben var gjort. - Men -- det er 4år siden !!
Den går enda.!!!- Nå har jeg anskaffet Bilt. 18 volt batt. drill li-on 13mm chok med slagTIL UNDER 3tusen kroner!! Den virker like bra som min 9 år gamle 24volt blå borch maskin.

Harald ;)

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Ons Mai 04, 2011 8:55 pm

Takk for det :)

Ja, vi får håpe at det ikke skal stå på skrukraft i fremtiden :)

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Alterego » Ons Mai 04, 2011 7:00 pm

Grattis :D .

Du kommer nok ikke til å angre på at du la til 18v drillen. Det er en stor investering på en gang, men nå har du ihvertfall verktøy som varer i mange år :D .

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Ons Mai 04, 2011 3:21 pm

Da synes jeg at jeg bør komme med en liten oppdatering i denne tråden, da jeg mest sannsynlig har gått på tidenes kjempesmell.. hehe.

Klinte til skikkelig i dag, og følgende er derfor bestillt av maskiner fra Bosch blå serien:

10.8V drill
10.8V slagtrekker
10.8V Multikutter
10.8V vinkeltrekker
10.8V lykt
18V GSB m/2batt.
18V GDR Uten batteri

Ship ohoi! :D

Re: Hvilken batteridrill?

Innlegg Hobbyfranz » Tir Mai 03, 2011 6:57 am

Jeg beklager dårlig oppfølging i denne tråden, men sannheten er at jeg glemte den helt av, da jeg glemte å bokmerke dette forumet.

Angående valg av drill, så har jeg bestemt meg for følgende:

10.8V Mini Monster settet til Bosch (Blå) med Drill/Slagtrekker/multikutter/vinkeltrekker/lykt.
Jeg vil nok tro at denne 10.8V pakken vil holde i 95% av tilfellene til mitt bruk. Siden budsjettet var på 4.000,- så følte jeg dette var en god invistering. Jeg har en liten hobbybod hjemme hvor jeg holder på litt, og stort sett blir boring/skruing i treverk, samt boring av hull i tynt metall/aluminium/plast etc.

De ytterst få gangene jeg kommer til å bruke drillene til litt tyngre oppgaver som å skru terassebord og tillbygg på huset, vil jeg tro 10.8V'ern også klarer dette greit. Slagtrekkeren har jo ett moment på 105NM. og dette er MER enn 18V Slagbormaskinen til Bosch i Robust serien klarer. Siden jeg også har tre batterier, og hvert batteri er oppladet på 30min. så annser jeg heller ikke batteritiden som noe problem. Bare en fin unskyldning for å ta seg en kaffepause :)

Der jeg dog kanskje kommer til kort er når jeg skal bore i hardere saker som mur etc. 10.8V'ern vil vel kanskje også klare noen av disse oppgavene greit hvis det bare er snakk om ett hull her og der. Men å kjøpe en Bosch 14.4V/18V slagbormaskin til over 4.000,- til disse oppgavene blir veldig unødvendig føler jeg.

Min far har som jeg kanskje har nevnt tidligere en ca. 10-15 år gammel Black And Decker 12V batteridrill (ikke slag) og den fungerer den dag i dag, selv om batteriet fort mister pusten. Denne har dog vert med på å skru en 64kvm. veranda og den klarte selv de store skruene for å feste reisverket. Den har også klart og bore seg 5-10cm. inn i betong, og selv om det tok tid, så funket det vertfall. Med tanke på at jeg da har en 10-15 år nyere drill, og attpåtill i proffserien, så forestiller jeg meg at 10.8V'en bør minst være like sterk, selv om den er mye mindre og mer hendig?

Hadde jeg hatt en bunnløs pengebok, så ville jeg fortsatt valgt Mini Monster settet, men hadde i tillegg valgt en 18V Slagbormaskin fra Bosch, samt en 18V Slagtrekker. Men disse to alene koster jo rundt 8.000,-.

Jeg forstår dog godt argumentet for at entreprenører velger 14.4V/18V drillene selv om en 10.8V drill klarer mange av oppgavene dem havner opp i. Stikkordet er penger. Færrest mulig driller til flest mulig oppgaver.
Har selv jobbet som rørlegger for noen år siden, og da husker jeg vi hadde 14.4V slagdriller, og disse ble brukt til ALT. Man skrudde opp baderomsinnredning og festet rørklips til vegger, samt boret i alt av matriale. Poenget er at denne drillen var veldig tung og stor. Jeg ser rett og slett ikke poenget med å stå nede i hobbykjelleren og borr små hull, samt skru opp hyller med en stor doning av en maskin.

Så til oss vanlige dødelige som ikke bruker drillen til annet enn hobbysysler hjemme i boden og litt rundt huset, så har jeg for meg at en 10.8V klarer brasene i de aller aller fleste tilfellene.

Eller hva mener dere?

Topp